Jämför offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor

Tjänsten är gratis och du binder inte dig till någonting. 

1
2
3
4
5
Vänligen ange även gatunummer.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33642″ img_size=”large”][vc_column_text]

Att välja rätt flyttfirma

Att flytta är en ganska dyr affär, så när du planerar en omlokalisering kommer du säkert att leta efter effektiva sätt att sänka flyttkostnaderna. Och eftersom billigflyttare ger en stor chans att spara på din rörelse, kommer du förmodligen att jaga efter prisvärda flyttjänster.

Var försiktigt

Så när du får jämför från flera företag och ser ett erbjudande som är betydligt lägre än de andra, kanske du är osäkter på att acceptera det. Att välja en flyttfirma baserat på priset enbart kan dock vara ett allvarligt  misstag.

Det finns flyttfirmor där ute som erbjuder lägre uppskattningar för att locka fler kunder och få fler jobb. När de börjar arbeta börjar dock priset öka och hamnar mycket högre än ursprungligen uppskattat. Ge aldrig förskott till ett flyttföretag.

Lyckligtvis är det lätt att undvika sådana scenarier med rörliga mardrömmar – du behöver bara veta hur man upptäcker och undviker eventuella bedrägerier.

Läs också om våra flyttips och städtips

Vad är en lowball-uppskattning?

En lowball-uppskattning är en otroligt låg offert från ett rörligt företag. Frestad av det överkomliga priset (som vanligtvis är för bra för att vara sant), kan trodda människor acceptera erbjudandet och anställa klipparen.

Detta är en av de vanligaste typerna av rörliga bedrägerier – oetiska förflyttare ger mycket låga erbjudanden för att locka ovariga kunder och sedan försvinner antingen med insättningen eller lägger till extra avgifter för påstådda accessoartjänster, oförutsedda svårigheter under flytten, etc. Den kontakten är redan undertecknat och det är för sent att leta efter ett annat flyttföretag ändå, så kunderna har inget annat val än att betala det orimliga priset (det kan vara dubbelt så mycket som det ursprungliga priset).

I ett annat scenario kan en lågbolluppskattning betyda inkompetenta flyttare – ett flyttföretag som erbjuder ovanligt låga offertar kanske inte är korrekt licensierat och / eller tillräckligt försäkrat, kanske inte har kvalitetsflyttningsutrustning, kanske inte erbjuder specialiserade flyttjänster, etc. Billigt rörligt arbete kan också innebära att flyttarna inte riktigt är utbildade yrkesverksamma och inte har den erfarenhet och färdighet som krävs för att utföra en säker och effektiv omlokalisering.

Hur ser man en lowball-uppskattning?

För att skydda din flytt och undvika att flytta med bedrägerier måste du veta hur du känner igen en lowball-uppskattning. Här är vad du ska leta efter:

1) Flytta företag som inte begär information om din flytt

Ett flyttande företag kan aldrig tillhandahålla en realistisk e-uppskattning utan att känna till allt som finns i jobbet. Det finns för många variabler som kan påverka det slutliga priset – inte bara flyttningsavståndet och antalet sovrum du tänker flytta – så flyttarna behöver veta alla detaljer i ditt drag för att ge dig en korrekt offert (numret och typ av föremål du har för att flytta, särdragen i hämtnings- och leveransplatserna (fastighetens utformning, trappor, hissar, parkeringsregler, fysiska hinder, etc.), eventuella speciella krav du kan ha, etc.).

Om flyttarna är snabba att ge dig en låg offert utan att ställa för många frågor om din flytt, bör du hålla dig borta från dem.

2) Flyttare som inte kommer att göra en visuell undersökning av ditt hem

För att förbereda en exakt uppskattning måste flyttarna se de artiklar du tänker flytta, diskutera dina flyttbehov och preferenser med dig, utvärdera möjliga svårigheter och fastställa vilka accessoartjänster som krävs för en säker och smidig omlokalisering.

Om flyttarna inte utför en fysisk eller virtuell undersökning av ditt hem (kom till ditt hus för att titta på dina ägodelar personligen eller begära foton och videor av dina artiklar) och ge dig en offert online eller via telefon, är mer än sannolikt kommer detta att vara ett felaktigt citat.

3) Flyttare som inte tillhandahåller skriftliga bindande uppskattningar

Om flyttarna ger dig en icke-bindande uppskattning eller om det inte finns någon skriftlig redogörelse för uppskattningen, kan det angivna priset lätt ändras i slutet av ditt drag – flyttarna kan alltid säga att vikten på dina ägodelar överskred deras ursprungliga uppskattning , att det fanns oförutsedda omständigheter och / eller oväntade svårigheter under flytten, etc.

För att undvika sådana obehagliga ekonomiska överraskningar rekommenderas du att begära antingen en bindande uppskattning eller en bindande uppskattning. På så sätt vet du hur mycket pengar du kan behöva betala för din flytt och kommer att kunna budgetera i enlighet därmed.

4) Flyttande företag uppskattar att det inte inkluderar extra tjänster och deras priser

När du jämför erbjudanden från olika flyttföretag i t.ex Göteborg måste du veta exakt vad uppskattningarna täcker – läs det finstilta för att se vad som ingår i offerten och vad som återstår att beräknas i extra avgifter. En uppskattning från ett välrenommerat flyttföretag bör innehålla alla tjänster som din flyttning kräver och alla tillämpliga avgifter – tillbehörstjänster (packning och motering, hissningstjänster, städning

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jämför offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor

Tjänsten är gratis och du binder inte dig till någonting. 

1
2
3
4
5
Vänligen ange även gatunummer.