Jämför offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor

Tjänsten är gratis och du binder inte dig till någonting. 

1
2
3
4
5
Vänligen ange även gatunummer.

Flyttfirma pris, vad kostar en flyttfirma?

Vad kostar en flyttfirma?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma? Kort kan vi säga att det varier. Det är flera faktorer som spelar in i priset du kommer att betala. Låt oss hjälpa dig se över de faktorer som reflekterar priset för flytt i Stockholm eller inom hela Sverige.

Vi alla vet att det innebär mycket svett (och ibland tårar) när det kommer till att flytta. Därför är det en självklarhet för många att ta hjälp av en flyttfirma. Antingen att man hyr en firma som tar hand om hela flytten, eller delvis.

Med denna avlastning så kommer även ett pris. Så vad kostar en flyttfirma och vad är det som styr priset?

För att göra det så överskådligt och enkelt som möjligt för dig har vi tagit fram några exempel.

Anledningen är att det ibland kan vara svårt att säga hyr mycket en flytthjälp kommer att kosta dig utan omständigheter osv.

Vi rekommenderar alltid att du tar emot flera offerter från olika flyttfirmor för att få fram ett faktiskt pris. På så vis kan du jämföra de olika flyttfirmorna och sedan ta ditt beslut.

 

Flyttfirma pris – Kostnadsexempel

Det som kommer att reflektera flyttfirma pris som mest är arbetstiden det tar för att genomföra flytten. I Sverige kan du räkna med att timpengen hos seriösa flyttfirmor är någonstans mellan 600 – 750 kr för två man och en lättlastbil. Detta är med rutavdrag och moms inräknat.

I detta priset kan du räkna med att det ingår två flyttarbetare samt en lastbil.

Flyttar från en 50m2 bostad, tar ca 4-6 arbetstimmar och skulle kosta ca: 3000 – 4500 kr

Flyttar från en 75m2 bostad, tar ca 6-8 arbetstimmar och skulle kosta ca: 4500 – 6000 kr

Flyttar från en villa på 130 m2, tar ca 8-10 arbetstimmar och skulle kosta ca: 6000 – 7500 kr

Ovan ger dig en fingervisning om vad du kan förvänta dig. Tänk dock på att detta är grovt räknat och priset kan variera från flytt till flytt. Som vi nämnde tidigare är det flera faktorer som spelar in.

Fråga alltid om rabatt när du vill boka flytt och flyttstädning, många företag brukar ge rabatter. Få reda på vad en flyttstädning kostar här.

 

Faktorer som avgör hur mycket en flyttfirma kostar

Det är inte alltid helt lätt att göra en prisuppskattning på en flytt. Det är en rad olika faktorer som spelar in här. När du får en offert från en flyttfirma är det ofta baserat på följande:

 

Avstånd från punkt A till punkt B

Milersättning och transporttimmar kommer oftast att läggas till om det är flyttlass som skall köras betydande sträckor. Speciellt om du skulle flytta från tex Stockholm till Göteborg.

Flyttar du mellan städer? Va ute i god tid och be flyttfirmor som du jämför att hitta en samkörning åt dig då kan du sänka dina kostnader på upp till 50%.

 

Bostadens storlek

Ju större bostad och desto fler ägodelar och föremål som skall flyttas, desto dyrare kommer det bli att anlita en flyttfirma. Om du till exempel ska flytta från en stor villa kommer det kosta dig mer än om du flyttar från en enrumslägenhet.

 

När din flytt sker

Det brukar alltid vara positivt för priset om du är flexibel med när du kan flytta. Om flyttfirman kan få vara med och bestämma datum och tid när flytten sker finns det en stor chans att priset kan pressas ner lite.

Tänk på att uteslutande alla flyttfirmor kommer att kräva en högre timpeng på helger och kvällar.

 

Vad som behövs bäras

Beroende på hur långt det är att bära möbler och så vidare från flyttbilen till fastigheten kan komma att reflektera i priset. Om det saknas en hiss kan detta också vara en faktor som trycker upp priset. Med andra ord allt som gör att flytten kommer att ta längre tid och som gör flytten mer omständlig kan göra att priset blir dyrare.

Vårt tips är att du underlättar så mycket som möjligt för flyttfirman innan flytten sätter igång vilket kan vara ett bra argument för att du vill ha ett bättre flyttfirma pris.

 

Priser för packning

En flyttfirma kommer att ta betalt om du vill ha packhjälp. Räkna med att totalpriset kommer att öka med ca 15-20% om du beställer flyttjänsten inklusive packhjälp. Du kan enkelt spara pengar genom att packa alla flyttkartonger själv.

Packning kostar 45-55 kr per m2 efter Rut avdrag. Exempel: Packning av 50 m2 lägenhet kostar mellan 2250 – 2750 kr att packa efter Rut i de priset ska hämtning av kartonger vara inkluderat.

Om du vill packa delar av bohag så ska det kosta dig 240-300 kr tim/man efter Rut, räkna med att ett kök tar mellan 2.5 – 6 timmar att packa beroende på hur stor kök man har.

Tänk på att flyttfirmor är ansvarig för de saker de har packat. Vi rekommenderar att anlita en flyttfirma för packning av tavlor och porslin.

 

Rut avdrag

Rut avdrag på flytt som privatperson får du göra skatteavdrag på upp till 75 000kr, per person och hushållsnära tjänst per år. Givetvis är detta något du eller familjen skall utnyttja om det finns möjlighet till det.

Om du har att göra med en seriös flyttfirma så sköter de ofta denna bit så att du i slutändan får en faktura med lägre pris. Tänk på att det är 50% av arbetskostnaden som täcks, inte material osv. Vi rekommenderar inte anlita en företag mot kontakt betalning de flyttfirmor är oseriösa och ni är inte skyddade ifall något skulle hända.

 

Ska du välja fastpris eller timpris?

De två vanligaste erbjudanden du kommer att stöta på med flyttfirmor är att de erbjuder antingen timpris eller rörligt pris. Det finns dock de firmor som kan erbjuda dig ett fast pris.

Enligt vår erfarenhet blir det dock oftast dyrare om du väljer ett fast pris. För att komma undan som billigast rekommenderas ett timpris.

Det är viktigt att poängtera att även om ett fast pris oftast är dyrare, så vet du exakt vad fakturan kommer att landa på och du vet vad du kommer att betala för hela flytten.

Med andra ord så slipper du riskera att ditt flyttfirma pris drar iväg om det skulle visa sig att flytten tar mycket längre tid än vad som först var planerat.

Vi rekommenderar att du kommer överens om ett maxpris när ni förhandlar om timpris. Dvs ett belopp som den totala kostnaden inte får överstiga.

 

Jämför och få bäst pris

Vad kostar en flyttfirma och hur får jag det bästa priset? Det smartaste du kan göra som privatperson och om du letar efter bäst pris är att begära offert från flera olika flyttfirmor. På så vis kan du jämföra alla deras erbjudanden och kan snabbt sålla ut vilka som är seriösa och de som är oseriösa.

Med det sagt, ta inte och fokusera enbart på priset även om du är ute efter bästa priset. Det är viktigt att flyttfirman du väljer till exempel har yrkestrafiktillstånd samt gällande försäkringar om det skulle vara så att det sker en olycka och dina möbler eller föremål skadas eller försvinner.

Förhoppningsvis har denna artikel varit till hjälp för dig som försöker få svar på frågan, vad kostar en flyttfirma.

Jämför offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor

Tjänsten är gratis och du binder inte dig till någonting. 

1
2
3
4
5
Vänligen ange även gatunummer.