Hitta flyttfirma i Stockholm och jämför priser på flytthjälp

Adressändring erbjuder 10% rabatt på flyttstädning när du bokar både flytt och städ via vår portal

Jämför priser på flytthjälp från flera flyttfirmor

Tjänsten är gratis och du binder inte dig till någonting. 

1
2
3
4
5
Vänligen ange även gatunummer.

Adressandring

Helt kostnadsfritt

Gratis & du binder dig inte till något

Adressandring

Spara tid

Sluta leta städfirmor, låt oss göra jobbet

Adressandring

Spara pengar

Välj det bästa priset av redan bra priser

1. Fyll i formuläret

Ange vad du behöver hjälp med så matchar vi dig med erfarna företag.

2. Jämför offerter

Nu får du offerter och kan se omdömen, referenser samt chatta med företagen helt gratis.

3. Välj din flyttfirma

Välj ut en av offerterna och luta dig tillbaka medan proffsen utför jobbet!

Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma i Stockholm.

Att flytta hela sitt bohag till en ny bostad är en ganska jobbig process, men det finns hjälp att få. Om man har planer på att anlita en flyttfirma Stockholm finns det vissa saker man kan tänka på.

Riktlinjer och bestämmelser

Det kan vara bra att känna till att det finns vissa bestämmelser som en flyttfirma bör följa, dessa står samlade i Bohag 2010 – Allmänna flyttbestämmelser för konsument. Dessa bestämmelser är framtagna genom ett samarbete mellan Konsumentverket och flyttfirman.

Fördelen med att anlita en flyttfirma i Stockholm som är införstådd med och följer dessa riktlinjer är framför allt att konfliktrisken minskar.

Som konsument är det väldigt bra att ha läst igenom dessa riktlinjer innan så att man vet vad man kan begära och vilka skyldigheter/rättigheter respektive part har.

Flyttfirma i Stockholm packar och flyttar möbler noggrant
Professionell flytthjälp i Stockholm för säker och effektiv flytt

Rutavdrag på flyttstädnig – var, när och hur?

Om vi fortfarande pratar om flyttstädning är det rutavdraget som skall användas. Dessutom kan du använda både flytthjälp och flyttstädning, de båda gäller för rutavdrag. Om du istället, låt säga renoverar där hemma, eller bygger om eller liknande, då är det rotavdrag som gäller.

Om du letar efter flytt tjänster så vet du alltså att RUT-arbeten inte ingår här.

Flytthjälp med rutavdrag

När du anlitar en flyttfirma i Stockholm vid din flytt så skall du vara medveten om att det enbart är arbetskostnaden som gäller när du ber om skattereduktion. Med andra ord går det inte att göra rutavdrag flytt för alla flytt tjänster.

Andra kostnader så som att köpa flyttkartonger eller att hyra släp eller flyttbil vid flytten kan du tyvärr inte göra avdrag för. Arbetstiden för transporten i samband med magasinering är dock avdragsgillt.

Dem vanligaste timpriser på flytt i Stockholm

Ett standard timpris på flytthjälp brukar ligga mellan 500 och 600:- per timme inklusive moms efter rutavdraget. Flyttfirma som erbjuder billigare priser är inte riktigt seriösa. Vi rekommenderar att undvika anlita flytthjälp i Stockholm från en billig flyttfirma.

Om ni har en stor villa som ska flyttas och ni är rädda om era saker, då skulle vi rekommendera att anlita en dyrare flyttfirma i Stockholm med många års erfarenhet.

När ni har fyllt i en förfrågan på vårt hemsida, får ni offerter från olika flyttfirmor med olika erbjudanden. Sedan väljer du en flyttfirma som erbjuder flytthjälp till ett bra pris (vi rekommenderar att välja en flyttfirma till ett fast pris).

Flyttfirma som erbjuder pålitlig och prisvärd flytthjälp i Stockholm

RUT-AVDRAG PÅ FLYTTJÄNSTER:

En av de första saker du som konsument bör tänka på är att använda RUT-Avdraget. RUT-avdraget innebär att när du beställer flytthjälp har du rätt till 50% avdrag på fakturan. RUT-avdraget är oerhört smidigt och flyttfirmor sköter det mesta av pappersarbetet.

Viktigt att veta är att RUT-avdraget för flytt endast gäller på arbetskostnaden. Detta omfattar flytthjälp, emballering, planering, packning, körning etc. Den inkluderar dock inte hyran av flyttbil samt inköp av flyttmaterial.

 

 

Flyttbil från en flyttfirma i Stockholm redo för flytt av bohag

Exempel på hur RUT-avdragen fungerar vid boking av flytthjälp

Låt oss säga att du beställer flyttfirma till ett fast pris på 10 000 SEK inkluderat alla skatter och moms. Här är ett exempel på hur fakturaunderlaget kan specificeras:

  • Flyttbil och flyttmaterial: 2000,- (Ej avdragsgill )
  • Arbetskraft: 8000,- ( Avdragsgill )
  • Totalt:10 000,-

När du applicerar RUT-avdraget på kostnaden så innebär det att du får ett direktavdrag på 50% för arbetskraften. I detta tillfället får du med andra ord avdrag på totalt 4000,-.

Den nya fakturan ser alltså ut såhär.

  • Flyttbil och flyttmaterial: 2000,-
  • Arbetskraft: 4000,-
  • Totalt: 6000,-

Avdraget som du fick (totalt 4000,-) betalas av skatteverket till flyttfirman, så det är ingenting du behöver att tänka på.

Avdraget är begränsat till max 50 000,- per person & år. Vi rekommenderar även att du går in på skatteverkets hemsida för att läsa på mer om RUT-avdraget.

Varför välja en flyttfirma i Stockholm?

När du står inför en flytt kan det vara frestande att försöka göra allt själv. Men att anlita en professionell flyttfirma i Stockholm kan spara dig både tid och stress. Här är några skäl till varför du bör överväga att anlita en flyttfirma i Stockholm för din nästa flytt:

Lokal kunskap: En lokal flyttfirma i Stockholm har djupgående kunskap om staden. De vet vilka vägar som är bäst att ta för att undvika trafik, vilka tider på dagen som är mest effektiva för flyttning, och de kan ge råd om bästa sättet att navigera i staden under din flytt.

Effektivitet: En professionell flyttfirma i Stockholm har erfarenhet och utrustning för att göra din flytt så effektiv som möjligt. De kan packa och lasta dina saker snabbt och säkert, vilket sparar dig tid och minskar risken för skador på dina ägodelar.

Säkerhet: Att flytta kan vara fysiskt krävande och det finns risk för skador om du inte är van vid tunga lyft. En flyttfirma i Stockholm har utbildade proffs som vet hur man hanterar tunga föremål på ett säkert sätt.

Avkoppling: Med en flyttfirma i Stockholm kan du luta dig tillbaka och låta proffsen ta hand om allt. Du behöver inte oroa dig för logistiken kring flytten, vilket ger dig mer tid att fokusera på andra aspekter av din flytt, som att ordna med din nya bostad eller säga adjö till ditt gamla hem.

Så om du planerar en flytt i Stockholm, överväg att anlita en professionell flyttfirma. Stockholm har många utmärkta flyttfirmor att välja mellan, och vi på hittaflyttfirma.se är här för att hjälpa dig att hitta den bästa för dina behov.

Flyttfirma Stockholm

Mest sökta områden i Stockholm

Flyttfirma Södertälje

Flyttfirma Solna

Flyttfirma Bromma

Flyttfirma Norrtälje

Flyttfirma Haninge

Flyttfirma Vällingby

Flyttfirma Nynäshamn

Flyttfirma Nacka

Flyttfirma Lidingö

Flyttfirma Sollentuna

Flyttfirma Järfälla

Flyttfirma Ekerö

Redo att prova tjänsten? Du har inget att förlora, tjänsten är gratis och du binder dig inte för något.