Flytta

Jämför offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor

Tjänsten är gratis och du binder inte dig till någonting. 

1
2
3
4
5
Vänligen ange även gatunummer.

Flytta Miniguide – flytt-tips

 Ibland kan det kännas som en nystart när man skall flytta från en bostad till en annan.

Antingen flyttar du till något större, så som från en lägenhet till ett hus, eller tvärtom.

 Anledningarna kan vara flera till varför man väljer att flytta, men tillvägagångssättet är detsamma. Oavsett vad så kan det vara bra att ha en miniguide till hands om hur du flyttar på bästa möjliga sätt.

 Många gånger handlar en flytt om att planera för att undvika en process som för många kan kännas jobbig och vara stressande. Detta gäller både mentalt och fysiskt. Anledningen är att man har väldigt kort tid på sig att lämna sin gamla bostad, se till att den är städad och fin, för att sedan flytta in till något nytt. Allt detta medan man ser till att det sker på ett så smidigt sätt som möjligt.

 Men inte bara detta, utan du måste även se till så att du har kontaktat ditt försäkringsbolag, gjort en adressändring, kolla med ditt elavtal samt säga upp eller förnya ditt bredband eller tv-abonnemang. Telefonin är dock något som snabbt blir ovanligare att behöva bry sig om då de flesta bara använder sina mobiler.

 Efter att du har ordnat avtal och annat är det dags för den praktiska flytten. Va inte oroligt, Rut avdrag för flytt ansöker flyttfirmor själva.

Då är det åtaganden som skall skötas, så som:

 

  • Flytta, bära, transportera för att sedan bära igen.
  • Packa alla saker och det du äger
  • Hyra transport
  • Se till att du har nog med familj/vänner som hjälper dig.
  • Bestämma om du ska flyttstäda själv eller inte

 

Tips vid flyttstädning

Om det är så att du har ont om tid eller helt enkelt inte känner orken för att flyttstäda din bostad innan det är dags att flytta ut, ja då kan det vara lägligt att kontakta en firma som hjälper till med flyttstädningen. Det rekommenderas att du alltid kollar priserna och jämför med flera olika firmor för att se till att du får det bästa flyttfirma priset.

 Om du flyttar inom samma stad är det extra fördelaktigt då du troligtvis har fler företag att välja mellan vilket ökar chanserna att du kommer undan så billigt som möjligt. Tänk även på att du kan använda rut och rotavdrag i samband med en flytt och flyttstädning.

 Innan 2016 så kunde du endast använda detta avdrag för flyttstäd men nu kan du alltså även använda avdraget för självaste flytten. Så ha detta i åtanke om du även planerar att hyra en flyttfirma i Stockholm för att hjälpa dig.

 Ju mer du planerar inför flytten desto smidigare kommer allting att gå. I och med att det är så många olika moment och personer iblandade är det lätt att saker och ting går fel. Därför är det bästa du kan göra att planera i tid och vara så organiserad du kan vara på självaste flyttdagen.

 

Spara energi och tid – planera flytten

Om du frågar någon som precis har flyttat vad person skulle gjort annorlunda eller bara gjort bättre, hade personen troligtvis sagt ”planera”. Med andra ord kan man säga att om du inte tar din flytt på största möjliga allvar kommer det att ta mer på din energi och din tid.

 En bättre planering vid flytten kommer leda till mindre friktion och resan mellan den ena bostaden till den andra kommer att gå smidigare. Låt oss kika på vad du kan planera mer i detalj:

 

Packning

Detta är en punkt som är värd att verkligen tänka igenom. Hur du skall packa samt vad som skall packas. Kommer du att kategorisera flyttlådorna baserat på rummen, så som kartonger för kök, vardagsrum, badrum och sovrum? Tänk på att inte packa för tungt per flyttlåda och se till att varje låda är stabil.

 Om du till exempel endast har fyllt en halv flyttkartong kan du ”fylla ut” resterande utrymme med en badhandduk eller liknande. Detta gör att lådorna inte ger vika om du skulle få för dig att stapla dem på varandra, vilket ofta händer när du lastar bil eller lastbil.

 Se till att du börjar packa i tid och att du har god tid på dig innan flyttlasset går. Föremål som du använder dagligen bör du inte packa ner utan ha lätt tillgängligt i en väska eller att du lämnar kvar det tills dagen du flyttar.

 När det kommer till större föremål, så som möbler, är det viktigt att fötter skruvas av från soffor, bord och annat. Det skall vara så enkelt som möjligt för dig och din flyttpatrull att bära.

 Har du redan fått tillgång till den nya bostaden innan självaste flyttdagen så rekommenderar vi att du försöker flytta över så mycket som möjligt. Vi alla har en idé om att en flytt sker över en dag och ”thats it”. Men det kan lika gärna vara så att du har ett par dagar på dig. Varför inte dela upp allt jobb och ta det lite pö om pö? Detta blir så klart mycket svårare om du flyttar från en stad till en annan. Men om avståndet tillåter -varför inte?

 

Rätt fordon

Även här är det viktigt att vara ute i god tid. Ofta behöver du använda mer än din egen bil när du skall flytta. Behöver du hyra släp eller lastbil behöver du vara ute i god tid och se till att du kan hyra på din flyttdag.

 Om du skall flytta under helgen (vilket många gör), räkna med att det blir uppbokat flera veckor i förväg. Var ute i god tid så har du ett stressmoment mindre att oroa dig för.

 

Organisera din flyttpatrull

När du flyttar och får hjälp av dina vänner så var tydlig med vem som gör vad. Ta alltså rodret och se till att personer som är något fysiskt starkare kan ta hand om möbler så som soffan eller bänken. När du har gjort detta kan dina vänner känna sig bekväma dom med.

 Till sist, se till att din bostad är ren och fräsch när du lämnar den för sista gången. Städning när du flyttar är väldigt viktigt. När du vet om att du gjort ditt bästa kan du lämna över nycklarna till den nya ägaren med gott samvete.

 

 

Flytta
Spara pengar

Välj det bästa priset av redan bra priser

Flytta

Helt kostnadsfritt

Gratis & du binder dig inte till något

Flytta

Spara tid

Sluta leta flyttfirmor, låt oss göra jobbet

1. Fyll i formuläret

Ange vad du behöver hjälp med så matchar vi dig med erfarna företag.

2. Jämför offerter

Nu får du offerter och kan se omdömen, referenser samt chatta med företagen helt gratis.

3. Välj din flyttfirma

Välj ut en av offerterna och luta dig tillbaka medan proffsen utför jobbet!

Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma.

Att flytta hela sitt bohag till en ny bostad är en ganska jobbig process, men det finns hjälp att få. Om man har planer på att anlita en flyttfirma Stockholm finns det vissa saker man kan tänka på.

Riktlinjer och bestämmelser

Det kan vara bra att känna till att det finns vissa bestämmelser som en flyttfirma bör följa, dessa står samlade i Bohag 2010 – Allmänna flyttbestämmelser för konsument. Dessa bestämmelser är framtagna genom ett samarbete mellan Konsumentverket och flyttfirman.

Fördelen med att anlita en flyttfirma i Stockholm som är införstådd med och följer dessa riktlinjer är framför allt att konfliktrisken minskar.

Som konsument är det väldigt bra att ha läst igenom dessa riktlinjer innan så att man vet vad man kan begära och vilka skyldigheter/rättigheter respektive part har.

Kolla in filmen!

Flyttfirma i Stockholm som lastar i bilen
Flyttfirma Stockholm som packar i kartonger

Rut eller rotavdrag – var, när och hur?

Om vi fortfarande pratar om flyttstädning är det rutavdraget som skall användas. Dessutom kan du använda både flytthjälp och flyttstädning, de båda gäller för rutavdrag. Om du istället, låt säga renoverar där hemma, eller bygger om eller liknande, då är det rotavdrag som gäller.

Om du letar efter flytt tjänster så vet du alltså att RUT-arbeten inte ingår här.

Flytthjälp med rutavdrag

När du anlitar en flyttfirma vid din flytt så skall du vara medveten om att det enbart är arbetskostnaden som gäller när du ber om skattereduktion. Med andra ord går det inte att göra rutavdrag flytt för alla flytt tjänster.

Andra kostnader så som att köpa flyttkartonger eller att hyra släp eller flyttbil vid flytten kan du tyvärr inte göra avdrag för. Arbetstiden för transporten i samband med magasinering är dock avdragsgillt.

Redo att prova tjänsten? Du har inget att förlora, tjänsten är gratis och du binder dig inte för något.