Hitta flyttfirma i Malmö och jämför priser

Att hitta en pålitlig flyttfirma i Malmö behöver inte vara svårt.
Hittaflyttfirma.se hjälper dig att jämföra olika flyttföretag i ditt område och hitta det bästa alternativet för just dina behov.

Jämför offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor

Tjänsten är gratis och du binder inte dig till någonting. 

1
2
3
4
5
Vänligen ange även gatunummer.

Spara tid

Sluta leta flyttfirmor, låt oss göra jobbet

Spara pengar

Välj det bästa priset av redan bra priser

Helt kostnadsfritt

Gratis & du binder dig inte till något

1. Fyll i formuläret

Ange vad du behöver hjälp med så matchar vi dig med erfarna företag.

2. Jämför offerter

Nu får du offerter och kan se omdömen, referenser samt chatta med företagen helt gratis.

3. Välj din flyttfirma

Välj ut en av offerterna och luta dig tillbaka medan proffsen utför jobbet!

Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma i Malmö.

Vår tjänst är enkel att använda. Du fyller bara i ett formulär med information om dina flyttbehov och vi presenterar sedan ett urval av flyttföretag som passar dina krav.

Du kan jämföra deras priser och läsa recensioner från tidigare kunder innan du väljer det företag som du känner dig mest nöjd med.

Riktlinjer och bestämmelser

Det kan vara bra att känna till att det finns vissa bestämmelser som en flyttfirma bör följa, dessa står samlade i Bohag 2010 – Allmänna flyttbestämmelser för konsument. Dessa bestämmelser är framtagna genom ett samarbete mellan Konsumentverket och flyttfirman.

Vi arbetar bara med kontrollerade flyttföretag som har en godkänd licens och erfarenhet av att hantera flyttar i Malmö och omgivande områden. Det ger dig trygghet och säkerhet i att dina ägodelar är i trygga händer.

Om du behöver hjälp med att packa och organisera dina saker inför flytten, kan du även be om rådgivning från våra erfarna företagspartners. De kan ge dig tips och råd om hur du bäst går tillväga för att få en smidig flyttupplevelse.

Flyttfirma i Malmö som lastar i bilen
Flyttfirma Malmö som packar i kartonger

Rut eller rotavdrag – var, när och hur?

Om vi fortfarande pratar om flyttstädning är det rutavdraget som skall användas. Dessutom kan du använda både flytthjälp och flyttstädning, de båda gäller för rutavdrag. Om du istället, låt säga renoverar där hemma, eller bygger om eller liknande, då är det rotavdrag som gäller.

Om du letar efter flytt tjänster så vet du alltså att RUT-arbeten inte ingår här.

Flytthjälp med rutavdrag

När du anlitar en flyttfirma vid din flytt så skall du vara medveten om att det enbart är arbetskostnaden som gäller när du ber om skattereduktion. Med andra ord går det inte att göra rutavdrag flytt för alla flytt tjänster.

Andra kostnader så som att köpa flyttkartonger eller att hyra släp eller flyttbil vid flytten kan du tyvärr inte göra avdrag för. Arbetstiden för transporten i samband med magasinering är dock avdragsgillt.

Dem vanligaste timpriser i Malmö

Ett standard timpris på flytthjälp brukar ligga mellan 500 och 700:- per timme inklusive moms efter rutavdraget. Flyttfirma som erbjuder billigare priser är inte riktigt seriösa. Vi rekommenderar att undvika anlita flytthjälp från en billig flyttfirma.

Om ni har en stor villa som ska flyttas och ni är rädda om era saker, då skulle vi rekommendera att anlita en dyrare flyttfirma i Stockholm med många års erfarenhet.

När ni har fyllt i en förfrågan på vårt hemsida, får ni offerter från olika flyttfirmor med olika erbjudanden. Sedan väljer du en flyttfirma som erbjuder flytthjälp till ett bra pris (vi rekommenderar att välja en flyttfirma till ett fast pris).

Jämför flyttfirmor i Malmö

RUT-AVDRAG PÅ FLYTTJÄNSTER:

En av de första saker du som konsument bör tänka på är att använda RUT-Avdraget. RUT-avdraget innebär att när du beställer flytthjälp har du rätt till 50% avdrag på fakturan. RUT-avdraget är oerhört smidigt och flyttfirmor sköter det mesta av pappersarbetet.

Viktigt att veta är att RUT-avdraget endast gäller på arbetskostnaden. Detta omfattar flytthjälp, emballering, planering, packning, körning etc. Den inkluderar dock inte hyran av flyttbil samt inköp av flyttmaterial.

 

 

Flyttfirma med lång erfarenhet

Exempel på hur RUT-avdragen fungerar vid boking av flytthjälp i Malmö

Låt oss säga att du beställer flyttfirma till ett pris på 10 000 SEK inkluderat alla skatter och moms. Här är ett exempel på hur fakturaunderlaget kan specificeras:

  • Flyttbil och flyttmaterial: 2000,- (Ej avdragsgill )
  • Arbetskraft: 8000,- ( Avdragsgill )
  • Totalt:10 000,-

När du applicerar RUT-avdraget på kostnaden så innebär det att du får ett direktavdrag på 50% för arbetskraften. I detta tillfället får du med andra ord avdrag på totalt 4000,-.

Den nya fakturan ser alltså ut såhär.

  • Flyttbil och flyttmaterial: 2000,-
  • Arbetskraft: 4000,-
  • Totalt: 6000,-

Avdraget som du fick (totalt 4000,-) betalas av skatteverket till flyttfirman, så det är ingenting du behöver att tänka på.

Avdraget är begränsat till max 50 000,- per person & år. Vi rekommenderar även att du går in på skatteverkets hemsida för att läsa på mer om RUT-avdraget.

Redo att prova tjänsten? Du har inget att förlora, tjänsten är gratis och du binder dig inte för något.