Söker du en flyttfirma i Göteborg

Vi hjälper dig att hitta rätt flyttföretag för för just dia behov.

Planera din flytt och jämför offerter

Fyll i formulär och jämför priser, helt kostnadsfritt.

Med vår hjälp får du fram de mest prisvärda flyttfirmor.

Genom att använda vårt tjänst du sparar tid, energi och pengar.

Trafiktillstånd 

 

Samtliga flyttfirmor vi samarbetar är godkända för trafiktillstånd utfärdat av Transportstyrelsen.

Kontrollera om företag har trafiktillstånd.

 

Försäkringar.

Vi intygar härmed att en flyttfirma anlitad genom oss innehar försäkring på sina fordon, personal samt godset som transporteras.

Flyttfirma i Göteborg – så hittar du rätt flytthjälp snabbt inför flytten

Du behöver en flyttfirma i Göteborg med kort varsel men vet inte exakt vart du ska leta. Du kanske redan har besökt några webbplatser för olika flyttföretag men du är osäker på vilka som är seriösa och bra. Utmaningen är att få en detaljerad bild av vilka företag som erbjuder alla de tjänster du önskar, vid rätt tidpunkt och till rätt pris. Men, oroa dig inte! Vi hjälper dig att hitta en riktigt bra flytthjälp i Göteborg.

Vi hjälper dig med din flytt i Göteborg

Oavsett om du ska flytta inom Göteborg, flytta till Göteborg eller kanske flytta från Göteborg är det bäst att välja en flyttfirma med bas i Göteborg. Att söka flytthjälp på hittaflyttfirma.se är gratis och du väljer själv vilket företag som bäst uppfyller dina önskemål och krav. Det är vår starka övertygelse att flyttfirmor ska jämföras för att du ska få bästa servicen, till det bästa priset. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret här intill med information och detaljer kring flytten. Att flytta är jobbigt nog som det är, låt oss hjälpa dig att göra det lite lättare!

Det finns många fördelar med att använda en onlinetjänst för att hitta flyttfirma. Det är framförallt mycket tidsbesparande i förhållande till att surfa in på var och en av företagens hemsidor och därefter ringa upp flera av dem. Då är det bättre att låta vår tjänst göra jobbet åt dig på några minuter. Det är dessutom gratis för dig!

Att tänka på vid val av flytthjälp Göteborg

Det spelar ingen roll om du ska flytta till en etta i Majorna, ditt drömhus i Partille, ett nybygge på Hisingen eller en fantastisk takvåning med utsikt över Avenyn. Oavsett destination kan vi hjälpa dig att hitta rätt flyttfirma Göteborg. Vi hjälper dig även att flytta från Göteborg till andra städer.

När du ska boka flytthjälp Göteborg är det en hel del att tänka på. Det finns några saker som underlättar när det gäller att hitta rätt flyttfirma. Det är viktigt att företaget du anlitar följer de riktlinjer och bestämmelser som Konsumentverket tagit fram (Bohag 2010 – allmänna flyttbestämmelser för konsument). Genom att anlita en flyttfirma Göteborg som följer dessa riktlinjer ökar chanserna att flytten blir så smärtfri som möjligt och att det inte uppstår några konflikter. Läs gärna igenom bestämmelserna för att vara på det klara med vilka skyldigheter och rättigheter som respektive part har.

Förberedelse inför flytt Göteborg

Här kommer några punkter du bör förbereda inför din flytt:

  1. Ha koll på detaljerna. När du söker efter en flyttfirma Göteborg är detaljerna viktiga. Du måste först tänka igenom vilka aspekter som är avgörande: exempelvis flyttdatum, flytt från / till plats och storleken på ditt nuvarande hem.

  1. Därefter måste du göra en inventering av de objekt du ska flytta. Omfattningen av dina saker och dina möbler ger flyttfirman en uppfattning om antalet flyttlådor du behöver, och tiden det kommer att ta att packa in dina föremål i lastbilen.

  1. Du behöver också bestämma om du ska ha hjälp med att packa föremålen i hemmet, om du även vill boka flyttstädning, behöver hjälp med nedmontering och uppmontering av möbler, har källare/vind och om du har extra tunga möbler över 100 kg. En annan sak du bör planera är om du kommer att använda egna flyttkartonger eller låna/köpa av flyttfirman.

Flyttföretaget måste känna till dessa detaljer så att de kan ge dig en så bra offert som möjligt. 

En billig flyttfirma Göteborg eller en bra?

Behöver man välja mellan en billig flyttfirma i Göteborg och en som är bra? Det finns inget enkelt svar på den frågan. Om priset för flytten är väldigt lågt, långt under vad andra flyttfirmor erbjuder, bör du stanna upp och fråga dig själv varför. Billig flytthjälp kompromissar ofta med arbetsmarknadsregler, försäkringar, skatt och trafiktillstånd. Det som kanske verkade som en bra och billig tjänst till en början, kan sluta i en riktigt dyr historia. 

Om du är rädd om ditt bohag rekommenderar vi inte att anlita en billig flyttfirma utan att välja en som är bra och prisvärd. Använd vår offert-generator för att få kostnadsfria förslag av flyttfirmor i Göteborg. 

Fast pris eller timpris vid flytt?

Vi rekommenderar alltid ett fast timpris vid flytt Göteborg. På så sätt slipper du överraskningar och flyttfirman står för eventuella fördröjningar. Risken med timpris vid flytt är att företaget inte har incitament att jobba på snabbt utan tvärt om tar gott om tid på sig. Naturligtvis kan nackdelen med ett timpris vara att din flytthjälp är för snabb och slarvig, för att skynda på processen. 

Anlitar du en seriös flyttfirma, som har erfarenhet och varit aktiva i branschen ett tag, behöver du inte oroa dig för att välja ett fast pris. Genom att välja fast flyttpris vet du exakt vad slutpriset hamnar på och du kan i lugn och ro ägna dig åt roligare saker än flytten – kanske inredning av din nya bostad?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Göteborg?

Det beror på om du väljer ett fast pris eller ett rörligt timpris. Priset beror även på hur erfaren och seriös flyttfirman är. Fler saker som påverkar priset är: hur långt du ska flytta, hur mycket som ska flyttas (möbler och saker), och hur stort du bor. Dessa parametrar används för att beräkna antalet flyttlass som behöver göras.

 En generell uppskattning av priset är att en flyttfirma Göteborg är att det kostar ungefär från 60 – 80 kr/m2  inkl. moms efter Rut avdrag. Priset är då justerat för RUT-avdrag och kostnader för transportfordon i samband med flytten (flyttbil eller lastbil). Ett timpris för flytt i Göteborg ligger ungefär på 550 kr per timme inklusive moms. Även detta timpris är justerat med rutavdraget.

Som konsument är det inte så lätt att veta vad man förväntas betala för en flytt. Risken med att inte vara rätt informerad är att du får betala ett överpris för flytten. Förr i tiden var man tvungen att sitta och ringa utifrån telefonkatalogen, men numer kan du få prisförslag från flera firmor samtidigt – på bara några minuter. Det gör att du direkt får veta exakt vad det kostar att genomföra din flytt med flyttfirmor i Göteborg. Detta är en tjänst som inte kostar dig någonting och därför finns det ingen anledning till att inte jämföra innan du anlitar flytthjälp i Göteborg.

Så går det till att hitta bästa flyttfirman i Göteborg

Efter att du fyllt i dina uppgifter om flytten i formuläret här intill får du offerter efter bara några minuter – enklare och snabbare kan det inte bli att hitta flytthjälp Göteborg! De uppgifter vi behöver av dig är adressen för din nuvarande och kommande bostad, storleken på lägenheten du bor i nu och när i tid du vill flytta.

Du kan också fylla i önskemål på kringtjänster så som montering av möbler, särskilt tunga objekt (piano osv) som ingår i flytten och flyttstädning. I offert-ansökan anger du också om du vill ha packhjälp, önskar att köpa/hyra flyttlådor och eventuellt andra önskemål. 

Därefter görs en matchning mot vår databas med flyttfirmor och du får offerter från de företag som passar in på dina önskemål. Att söka flyttfirma Göteborg är helt gratis för dig och du binder inte upp dig på att anlita någon av dem. På så sätt kan du i lugn och ro gå igenom alla offerter utan krav, i lugn och ro. 

Hitta flyttfirma Göteborg snabbt

Med vår tjänst går det snabbt att hitta en flyttfirma i Göteborg. Du kan dessutom vara säker på att du får kontakt med seriösa företag som gör ett bra jobb. Våra samarbetspartners är noga utvalda och vi ställer höga krav på leverans och service. Det innebär att du själv inte behöver lägga tid på att jämföra flyttfirmor online och manuellt försöka få en uppfattning om de är bra eller inte. Vi har redan gjort det jobbet åt dig – allt för att du ska få en trygg och bekväm flyttupplevelse.

När du fått dina offerter är det bara upp till dig att välja den firma som passar dina kriterier bäst. 

Flyttfirma Göteborg med kort varsel

I större städer likt Göteborg, Stockholm och Malmö är det bäst att vara ute i god tid med att leta flytthjälp. Det beror på att efterfrågan av flyttfirmor är extra stor i dessa områden och de ofta är uppbokade i flera veckor. Men, är du sent ute finns det fortfarande hopp! Använd vårt sökformulär för att hitta en flyttfirma i Göteborg med kort varsel. Tack vare att vi har en stor databas med flyttfirmor, kan du snabbt få ett svar på om någon kan ta sig an din flytt. Du slipper ringa runt i panik och får istället snabbt fram svar från flera flyttfirmor Göteborg med kostnadsförslag. Om du behöver få tag på en flyttfirma i Göteborg snabbt, slösa inte din tid och sätt igång med förfrågan redan nu!

Flyttfirma Göteborg med omnejd: Hisingen, Majorna, Linnestaden, Vasastaden

Göteborg är en växande storstadsregion med stort utbud av nöjen och ett väl utvecklat näringsliv. Därför är det många som väljer att flytta till Göteborg och flyttarna inom Göteborg är minst lika många. 

När du ska flytta till nytt boende har du garanterat en mängd saker på din att-göra-lista. Att flytta på egen hand är naturligtvis möjligt, men mycket tidskrävande och tungt för kroppen. Ett betydligt smidigare alternativ är att låta någon annan göra jobbet. Hämta in offerter från flera seriösa flyttfirmor i Göteborg och använd din dyrbara tid till annat. Du kommer att spara mycket pengar på att jämföra – pengar som kan användas till andra roligare saker som inredning eller varför inte en inflyttningsfest?