LAGRA DINA FLYTTLÅDOR OCH MÖBLER

Det är inte alltid utflyttningsdatumet och inflyttningsdatumet inträffar på samma dag. Ibland är man helt enkelt tvungen att flytta innan man har någon ny bostad. Vad gör man då av alla möbler och kartonger?
 
 

Allt fler väljer att flytta in till storstäderna. Det blir trängre och trängre och bostadsbristen ökar hela tiden. I den här artikeln står det om en undersökning som heter ”De ungas flykt till storstaden”. Den handlar om att ungdomar flyttar från sina mindre städer och studerar och jobbar hellre i storstäderna. De återvänder sedan sällan till sina hemstäder. Men många får aldrig någon ordentlig bostadslösning, och har därför svårt att få jobb. Och med bostadsbristen är det kanske inte så konstigt att vissa inte heller kan tajma sina otaliga flyttar. Ibland får man helt enkelt ge upp en lägenhet trots att man inte har en ny att flytta in i.

Om du har hamnat i en liknande situation finns det några saker du kan göra för att underlätta för dig själv. För det första ska du se till att du tillfälligt har någonstans att bo under tiden du väntar på din nya bostad. Kanske behöver du ha lite längre tid på dig att leta ny lägenhet, eller kanske har du inte tillträde till din bostad än. Oavsett vilket så är det alltid skönast att bo hos någon du känner dig bekväm hos. Familjemedlemmar är kanske enklast eftersom man har levt ihop förut. Goda vänner är också ett bra alternativ. Att inkräkta på någon annans bostadyta kan bli jobbigt i längden, och därför är det viktigt att ni båda är med på att leva trångt för en kortare tid. Det andra som du måste tänka på är att förvara dina saker på något bra ställe. Du kan inte alltid få plats med alla dina möbler och lådor i en redan fullt möblerad och bebodd bostad. I Spånga finns ett nytt lagerhotell där man kan förvara sina saker till ett rimligt pris, ha sakerna tillgängliga och lagra utan bindningstid.

Lycka till med din flytt, och så länge kan du spana in den här videon från Stockholms Stad. Du vet väl att du kan vara med och påverka hur staden ska utvecklas och vad som ska prioriteras?

 

Få reda på vad din flytt skulle kosta

Så kul att jag har hittat denna sida. Lämnade förfrågan och fick massa med offerter från företag som var tillgängliga. Jag har pratat med så många flyttföretag innan som var fullbokade. Men tack vare ‘’hittaflyttfirma’’ fick jag min flytt utförd precis det datum jag önskade.

Ada Rosenlen