ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA GÖRA FLYTTSTÄDNINGEN SJÄLV

Om du har bestämt dig för att själv rodda med flyttstädningen efter flytthjälp så har vi ett par tips vi vill dela med oss av. Av hundratals flyttstädningar har vi lärt oss det mesta gällande flyttstädning. I detta blogginlägg vill vi dela med oss av några tips för en lyckad flyttstädning.

Först och främst, varför är det viktigt att utföra flyttstädningen så noggrant som möjligt?
Om du utför städningen korrekt kan det leda till att hyresvärden håller tillbaka en del av din deposition för att finansiera en kompensationsstädning (detta brukar inte vara billigt). Mäklare, hyresvärdar, köpare eller nästa hyresgäst kan klaga, och då är det du som står som ansvarig.

VÅRA BÄSTA TIPS:

Ha en punktlista tillhands och följ den slaviskt. Arbeta dig igenom ett rum i taget och gå vidare först när du är helt klar. Av erfarenhet så blir allting halvdant om man påbörjar lite i varje rum. Rekommenderad ordning är att börja med att tömma allt i rummet, damma av alla ytor inklusive lister, ventilationer, vitvaror, inne och utanpå skåpen.
Därefter så är det dammsugning och här är det viktigt att det görs ordentligt. När du har dammsugit är det dags för moppen. Använda gärna någon form av grön såpa eller
något annan miljövänlig och giftfritt rengöringsmedel.

Börja med att städa längst in och arbeta dig ut ur rummet, detta gäller för samtliga steg. Det kan även vara klokt att ta toaletterna absolut sist.

Att utföra en flyttstädning är som ett maraton och inte en sprint, uthållighet är nyckeln till framgång i detta fall. Det tar tid.. så för att låta tiden gå snabbare är det alltid trevlig musik i lurarna.

Tänk kvalitet och inte kvantitet. När man ska städa så stora ytor kan det bli lätt att man slarvar eller börjar ta genvägar. Detta är bland det värsta som kan hända eftersom när du kompromissar på noggrannhet så uppstår det oftast klagomål från nästa ägare/hyresgäst.

SKA DU VÄLJA EN FLYTTSTÄDNINGSFIRMA?

Låter det omständligt eller har du inte tid? I så fall kan kan vi stå till tjänst och sparar dig den tiden. Vi har utfört hundratals flyttstädningar genom åren, och kan ge dig ett bra paketpris. Hitta en städfirma via oss.