flytt tips

Flytt tips, att tänka på vid flytt

När dagen väl är kommen och du ska flytta, kan det vara stressande, särskilt om du flyttar in i en lägenhet. Du har kontraktet i hand, och andra boende att tänka på, och vissa områden eller städer har vissa krav som du måste överväga. Dock betyder inte detta att din flytt kommer att innebära konstant stress. Men du kan förbereda dig så gott du kan, vilket kommer att bidra till att främja en positiv flytt.

Hyra en flyttfirma

En flyttfirma kan verkligen underlätta för dig den dagen när du ska flytta till en lägenhet, hus eller kontor. Att flytta är oftast ansträngande, speciellt om du inte har hiss. För att inte nämna, det finns alltid en risk för att du eller en av dina “hjälpare” blir skadade.

Du kan hitta en flyttfirma i Stockholm via oss – Hittaflyttfirma.se

Fråga om regler kring containers eller liknande Om du vill flytta själv, så vet du säkert redan hur effektivt och praktiskt det är med en flyttcontainer. Du måste dock se till att de kan levereras och placeras på eller vid fastigheten på både din nuvarande och framtida plats.

Reservera hissen

Du vill inte att din flyttfirma ska komma fram till din nya bostad och upptäcka att hissen eller hissarna bör bokas upp i förtid. Det finns idag många fastigheter i Sverige som inte tillåter dig att använda huvudhissen eftersom det kommer att besvära nuvarande boende, så se till att kolla upp detta i förväg.

Parkeringsplats

Kan din flyttfirma parkera vid trottoaren framför dörren eller behöver de parkera på en viss plats? Kan du reservera ett utrymme nära dörren? Detta gäller även om du tar hand om flytten själv, oavsett om du har hyrt en flyttbil eller om du har ett par kompisar som hjälper till med sina pickupbilar.

Intyg om försäkring

Om du tar hjälp av en flyttfirma, se till att de har någon typ av försäkring ifall någon utav dina möbler eller liknande skulle ta skada under flytten. Detta för att säkerställa vem som är ansvarig för eventuell ersättning. Ta reda på detta i förväg, så att du kan ha en kopia tillhands, innan dagen du ska flytta.

Närmre flytten? Här kommer praktiska tips:

Mät, mät & mät! Du kanske inte hade några problem att få den överdimensionerade soffan på plats i ditt nuvarande hem, din nuvarande plats, men vad händer om det inte passar in genom dörren på din nya lägenhet? Mät utvändiga och innerdörrar, trappor och hallar.

Packa tidigt

En smidig och bra flyttdag börjar alltid med förberedelse. Om du måste få allt packat för morgonen och du fortfarande har flyttlådor kvar att packa, kan du räkna med att känna stress under resten av dagen.

Gyllene flytt tips

Det finns en hel del olika flytt tips som kan anses vara gyllene tips, såsom att packa tallrikar vertikalt i en låda, eller använda bollar av strumpor för att skydda det som annars lätt går sönder.

Gör dig av med saker

Ju mindre du har desto färre lådor behöver du flytta. Nu är det dags att sälja, donera, eller bara bli av med allt du inte behöver eller använder. Tänk på att om du donerar kan du använda kvittot för att kräva skatteavdrag.

Hitta en flyttfirma i Malmö

Leave a comment