Flytt tips, att tänka på vid flytt

När dagen väl är kommen och du ska flytta, kan det vara stressande, särskilt om du flyttar in i en lägenhet. Du har kontraktet i hand, och andra boende att tänka på, och vissa områden eller städer har vissa krav som du måste överväga. Dock betyder inte detta att din flytt kommer att innebära konstant stress. Men du kan förbereda dig så gott du kan, vilket kommer att bidra till att främja en positiv flytt.

Anlita en flyttfirma

En flyttfirma kan verkligen underlätta för dig den dagen när du ska flytta till en lägenhet, hus eller kontor. Att flytta är oftast ansträngande, speciellt om du inte har hiss. 

Du kan hitta en flyttfirma i Stockholm via oss – Hittaflyttfirma.se

Reservera hissen

Du vill inte att din flyttfirma ska komma fram till din nya bostad och upptäcka att hissen eller hissarna bör bokas upp i förtid. Det finns idag många fastigheter i Sverige som inte tillåter dig att använda huvudhissen eftersom det kommer att besvära nuvarande boende, så se till att kolla upp detta i förväg.

Parkeringsplats

Kan din flyttfirma parkera vid trottoaren framför dörren eller behöver de parkera på en viss plats? Kan du reservera ett utrymme nära dörren? Detta gäller även om du tar hand om flytten själv, oavsett om du har hyrt en flyttbil eller om du har ett par kompisar som hjälper till med sina pickupbilar.

Intyg om försäkring

Om du tar hjälp av en flyttfirma, se till att de har någon typ av försäkring ifall någon utav dina möbler eller liknande skulle ta skada under flytten. Detta för att säkerställa vem som är ansvarig för eventuell ersättning. Ta reda på detta i förväg, så att du kan ha en kopia tillhands, innan dagen du ska flytta.

Närmre flytten? Här kommer praktiska tips:

Mät, mät & mät! Du kanske inte hade några problem att få den överdimensionerade soffan på plats i ditt nuvarande hem, din nuvarande plats, men vad händer om det inte passar in genom dörren på din nya lägenhet? Mät utvändiga och innerdörrar, trappor och hallar.

Packa tidigt

En smidig och bra flyttdag börjar alltid med förberedelse. Om du måste få allt packat för morgonen och du fortfarande har flyttlådor kvar att packa, kan du räkna med att känna stress under resten av dagen.

Gyllene flytt tips

Det finns en hel del olika flytt tips som kan anses vara gyllene tips, såsom att packa tallrikar vertikalt i en låda, eller använda bollar av strumpor för att skydda det som annars lätt går sönder.

Gör dig av med saker

Ju mindre du har desto färre lådor behöver du flytta. Nu är det dags att sälja, donera, eller bara bli av med allt du inte behöver eller använder. Tänk på att om du donerar kan du använda kvittot för att kräva skatteavdrag.

Hitta en flyttfirma i Malmö

Få reda på vad din flytt skulle kosta

Så kul att jag har hittat denna sida. Lämnade förfrågan och fick massa med offerter från företag som var tillgängliga. Jag har pratat med så många flyttföretag innan som var fullbokade. Men tack vare ‘’hittaflyttfirma’’ fick jag min flytt utförd precis det datum jag önskade.

Ada Rosenlen

LAGRA DINA FLYTTLÅDOR OCH MÖBLER

LAGRA DINA FLYTTLÅDOR OCH MÖBLER Det är inte alltid utflyttningsdatumet och inflyttningsdatumet inträffar på samma dag. Ibland är man helt enkelt tvungen att flytta innan man har någon ny bostad. Vad gör man då av alla möbler och kartonger?     Allt fler väljer att...

Tre Frågor du bör ställa till din Flyttfirma i Göteborg

Tre Frågor du bör ställa till din Flyttfirma i Göteborg I vilken bransch som helst, hur mer en firma gör av något, Fråga din Flyttfirma i Göteborg hur många flyttar de hanterar per år, och hur lång erfarenhet har de i branschen. Erbjuder de dig en så kallad “an...

5 Saker man ska packa själv

Flyttpacka själv för att minska på flyttkostnader Flyttpacka själv när du är redo att flytta ut. Det är viktigt att komma ihåg att vissa av dina artiklar kommer att kräva speciell förpackning för att överleva det kommande draget, särskilt när du tar en långdistans....

Välj rätt flyttfirma

[vc_row][vc_column][vc_single_image image="33642" img_size="large"][vc_column_text] Att välja rätt flyttfirma Att flytta är en ganska dyr affär, så när du planerar en omlokalisering kommer du säkert att leta efter effektiva sätt att sänka flyttkostnaderna. Och...

Flytt tips, att tänka på vid flytt

Flytt tips, att tänka på vid flytt När dagen väl är kommen och du ska flytta, kan det vara stressande, särskilt om du flyttar in i en lägenhet. Du har kontraktet i hand, och andra boende att tänka på, och vissa områden eller städer har vissa krav som du måste...

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA GÖRA FLYTTSTÄDNINGEN SJÄLV

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA GÖRA FLYTTSTÄDNINGEN SJÄLV Om du har bestämt dig för att själv rodda med flyttstädningen efter flytthjälp så har vi ett par tips vi vill dela med oss av. Av hundratals flyttstädningar har vi lärt oss det mesta gällande flyttstädning. I detta...