att göra på Södermalm

6 saker att göra på Södermalm

Om du vill ha en avslappnad atmosfär med massor att göra, är Södermalm platsen för dig. En ö i den södra centrala delen av Stockholm, detta är också en av de mest tätbefolkade stadsdelarna i Skandinavien (så lycka till med din lägenhetsjakt). Ön är ansluten till Gamla Stan via Slussen, så stadens centrum är lättillgängligt.

Om du planerar att besöka Stockholm, eller om du bor där och vill utforska detta älskade distrikt, är här vart du kan åka i Södermalm:

ÄTA

En blandning av charmiga kaféer och allvarligt god mat, Södermalm har lite av allt. Börja dagen på stadens bästa frukost: Pom och Flora. Om du har tid är det den här platsen du kan ha en lugn och lyxig måltid som kommer att driva upp dig för dagen. Annars är det också möjligt med en kopp kaffe och en snabb bit. Deras systerrestaurang, Pompadore, är en utmärkt plats för lunch, liksom den härliga Urban Deli (där du också kan köpa matvaror för din egen delish picknick).

Till middagen finns det massor på menyn på Nytorget 6 – både trendiga och prisvärda – eller leta efter något centraleuropeiskt (korv, någon?) På Fusion tapas
 

tapas stockholm

STANNA KVAR

Billigt, rent, enkelt och i Södermalms centrum är Hotel Söder utmärkt för resenärer som bara letar efter ett ställe att vila huvudet. Det finns också en mängd underbara designfokuserade AirBnB-alternativ:

CENTRUM AV SÖDERMALM MED EN UTSIKT

Södermalms centrum med utsikt
 

1920-talets lägenhet i hjärtat av SÖDERMALM

1920-talets lägenhet i hjärtat av Södermalm
 

Caffe

KAFFE

Kaffeälskare, jubla! Om du så önskar kan du tillbringa hela ditt liv på underbara Södermalm-kaféer. Lokal favorit Il Caffe har fantastiska kaffe och utmärkta kanellbullar från Fabrique Bakery.

För något mysigt och lugnt, kolla in Garbo’s Cafe, där de också har sallader och söta godis.

Kaffebar på Bysistorget är en favorit bland lokalbefolkningen, och vet verkligen hur man brygger sin stek. Annars är Drop Coffee ett roster och ett kafé; detta är allvarligt kaffe, så om du vill hitta den perfekta koppen är det här platsen för dig.

För att avsluta din eftermiddag rätt, prova Parlans Konfektyr för ett kaffe (eller te) och deras älskade, hemlagade smaksatta karameller.

 

DRYCK

Du kan fånga en god cocktail eller öl på några av de platser vi redan har nämnt; framför allt Nytorget 6 för en vacker cocktail och Urban Deli för en roddare barupplevelse (för att dricka lätt, tvärs över gatan från varandra!).

Men det är inte allt Södermalm har på menyn. Södra Bar, som är baravdelningen i Södra Teatern, har goda drycker och en underbar utsikt över staden. Om du letar efter en lokal bar-atmosfär är Folkbaren platsen med öl, små bord och levande ljus. Sedan finns det den industriella chic Morfar Ginko, där de också har en DJ-snurr.
 

AFFÄR

Att shoppa i det här området kan bli farligt om du inte är försiktig. Med massor av fantastiska butiker är du säker på att hitta något du ”behöver.” Morfar är ett bra ställe att börja med saker som alla design- och modälskare kommer att tappa över.

Sneakersnstuff har, väl, sneakers. Några saker, men mestadels sneakers. Bra också! En av flera i Stockholm, konceptbutiken Twist & Tango, är väl värt att koppla in huvudet för grunder och små designartiklar. Det är svensk minimalistisk himmel!

Stockholm Stadtsmission är en lokal favorit för begagnade fynd, inklusive massor av fantastiska svenska modedesigner till en bråkdel av priset. Om det regnar, eller kommer att regna snart (du är i Stockholm; det kommer att regna snart), kommer du att slå upp Stutterheim Store för de smartaste regnrockarna i staden.

I veckan har butiken och caféet som är anslutet till Diamon-konsultföretaget ett fantastiskt urval av olika artiklar som skor (Veja), strumpor, tvålar av L: A Bruket och Victor Vaissier och mer, plus fantastiskt kaffe. Det är lite ur vägen men du är glad att du stannade förbi.

 

Promenad

Som en ö har Sodermalm otroliga promenader och utsikt över både naturen och delar av Stockholm. Här är några fantastiska platser som får dig att känna att du är i skogen eller vid stranden:

Fjällgatan
Långholmen
Tantolunden